logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

Засолниште “BEGLOBIS”

flag

Вилнус

Засолниште “BEGLOBIS”

flag

Литванија, Вилнус

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“BEGLOBIS” значи „бездомник“ на литвански. Засолниште со истото име е отворено во октомври 2009 година како гранка на Здружението за заштита на животните од Литванија (LisPa), во Вилниус. Целта е да се спасат бездомните животни, да не бидат еутаназирани во Општинското засолниште за живони на Вилниус “Grinda”.
Во 2009, организацијата учествуваше ва состанок со членови на Општинскиот совет на Вилниус и директори на “Grinda”. Беше склучен договор: “Grinda” да соработува со гранката на LisPa во Вилниус и ќе се стреми да се осигура дека здравите животни нема веќе да бидат еутаназирани по крајот на периодот на карантин. За да се случи ова, беше креиран социјален проект наречен „Вагони за живот“. Сите животни се предаваат на „Вагони за живот“, за понатамошна грижа и потрага по нови домови. Гранката на LisPa во Вилниус правеше се што може за да го запре механизмот на работа (еутаназија) на “Grinda”.
Во 2013, здружението оформи волонтерска организација “Beglobis” за спасување на животните скитници. “Beglobis” се финансира само од донации. Засолништето од оваа организација, кое може да го видите на преносот во живо, вдомува околу 30 мачки и 25 кучиња.
Целите на “Beglobis” се:
грижа за животните, заштита од страдање, суровост и убивање или друго негативно влијание;
да го едуцира општеството за хуманиот став кон животните;
да помогне на државните институции и приватните организации во решавање на проблемот со животни скитници;
да ја имплементира и да се залага за програмата за стерилизација на животните скитници;
да открива случаи на насилство врз животните и да се осигура дека насилниците ќе бидат казнети по закон;
Целите на ова засолниште се амбициозни и добродушни, но за да се остварат, им треба и вашата помош. Можете да го поддржите засолништето со купување на потребните продукти во онлајн продавницата која може да ја видите подолу на страната, и сите продукти ќе бидат доставени до засолништето во најбрзо време!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Засолниште “BEGLOBIS”

p****[email protected]
2

Засолниште “BEGLOBIS”

N****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачиња (0,42kg)

Natural, grain-free complete food for kittens. This tasty wet food is made from 72% meat and enriched with vegetables and fine herbs. It is packed with essential proteins, vitamins and taurine.

4,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€