logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

Станица за спасување на птици во Малии

flag

Mályi

Станица за спасување на птици во Малии

flag

Унгарија, Mályi

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

’M’Mályi Természetvédelmi Egyesület’ организацијата за спасување на птици е основана во Малии, Унгарија во 2013 година. Целта на ова здружение е да ја заштити природата и да ја заштити животната средина, поточно да придонесе за конзервација на популацијата на птици, како во природната средина, така и во пределите кои не се вообичаено наменети за заштита и конзервација на дивечот. Крајната цел на ова здружение е да го зголеми интензитетот на орнитолошките истражувања, како во внатрешните, така и во периферните подрачја на градот Малии. Еден од најважните аспекти на нивната работа и дејствие е безрезервната грижа за европските видови на животни кои се исхрануваат со пчели, односно птици кои се размножуваат во областа околу градот Малии.

Активностите на здружението се стремат и кон заштита на биодиверзитетот на местата во кои тие птици се размножуваат. Како што претходно беше споменато, ’Mályi Természetvédelmi Egyesület’ се справува со спасување и заштита на птици. По основањето на асоцијацијата, луѓе од различни места почнаа да носат повредени птици и јата сираци пред нејзините порти. Поради тоа ’ Madármentő Állomás Mályi’ (Станица за спасување на птици во Малии) беше отворена како составен дел на организацијата. Стационарот при станицата за спасување на птици во Малии се стреми кон овозможување помош за повредени птици во радиус од 40 до 50 километри од градот. Освен дејствувањето со цел помагање на птиците кои се прехрануваат со пчели, работниците во згрижувалиштето до сега успеале да спасат и да згрижат 406 загрозени и строго заштитени птици во 2015 година. Само неколку примери за нивната бесценета работа се 23 бели штркови, 80 ластовици и 11 соколи, спасени од нивна страна. Сите овие биле повредени од удар од електрична енергија, а подоцна најдени, згрижени и спасени. Со цел правилно да се згрижат и да се заштитат сите овие видови, 9 601 000 HUF (Унгарски Форинти; Еквивалент на 30 560 EUR) беа потребни.

Со цел да се оствари и собере толкава сума на пари беше овозможена донација преку остварување на телефонски повик за донации, а целта беше остварена по примање на 4500 различни повици од лица желни да донираат и помогнат. Како и многу останати организации за заштита на дивечот низ целата планета, ’Madármentő Állomás Mályi’ успеа да покаже колку е важна презервацијата на животната средина насекаде низ светот. Но сепак, оваа засебна организација покажува дека не само мачките и кучињата им е потребна и ја заслужуваат нашата помош, но и останатите видови на животни подеднакво.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Дезинфициенс за во боксови

N****[email protected]
2

Дезинфициенс за во боксови

N****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Дезинфициенс за во боксови

An all-round Pet Disinfectant and Deodoriser effective against a wide variety of bacteria, fungi and viruses leaving a fresh fragrance.

7,60€