logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

Засолниште „Adirondack Save A Stray“

flag

Corinth

Останати камери во засолништето

cameras

Засолниште „Adirondack Save A Stray“

flag

САД, Corinth

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„Adirondack Save A Stray“ е непрофитна организација која згрижува бездомни, напуштени, повредени и несакани животни. Оформена е со идејата дека сите животни треба да бидат стерилизирани или кастрирани, со цел да се намали бројот на миленици скитници. „Adirondack Save A Stray“ е засолниште кое е против еутаназија и поради тоа и малиот простор, не се способни да го згрижат секое животно на кое му е потребна помош. Во есента во 2016, засолништето ја прослави својата 28ма годишнина, и сите овие години е познато како прогресивно и иновативно во областа на грижа на животните и активности како засолниште. И покрај сето тоа, засолништето се развило на таков начин што до сега биле во можност да најдат нови домови за околу 2500 миленици годишно.

Исто како и повеќето засолништа за животни на денешницата, „Adirondack Save A Stray“ обезбедува проверка на здравјето и сите потребни процедури на секое животно кое доаѓа, вклучувајќи вакцинација, тестови за дирофиларија и лајмска болест и антипаразитски третман ако е потребен. Животните, исто така се регистрираат со посебен број на ASAS, со привезок на ременчето за идентификација. Покрај грижата за миленикот додека е жител во засолништето, некои процедури може да бидат обезбедени за животното и по неговото вдомување, бесплатно. Администрацијата на засолништето ги советува сите што одлучиле да вдомат животно да бидат одговорни и внимателни во однос на тоа, бидејќи не само што вдомуваат миленик, туку добиваат и нов член на семејството, на кој му треба грижа и љубов исто колку и многу трпение.

„Adirondack Save A Stray“ засолништето, не добива никаква помош од државата и преживува само благодарение на донации од добри, луѓе кои ги сакаат животните. Затоа е многу важно да им се помогне на вакви засолништа колку што е можно повеќе, бидејќи колку повеќе поддршка добиваат, повеќе животни ќе добијат можност за најдат нов дом.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Песок за тоалет за мачки (14л)

Extra strong clumping cat litter, 100% natural, made from whole kernel corn, bio-degradable and flushable

13,39€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€

Сува храна за мачки (2kg)

Highly digestible dry food, rich in tasty turkey and rice. The selected protein sources help food intolerance and omega 6 fatty acids support healthy skin and fur.

11,50€