logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

Засолниште „LESĖ“

flag

Вилнус

Останати камери во засолништето

cameras
cameras

Засолниште „LESĖ“

flag

Литванија, Вилнус

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„LESĖ“ е добротворна организација за животни, која е основана во 2007 година во Литванија. Одржува засолниште за животни и финансира програма за стерилизација/кастрација на бездомни миленици- мачки и кучиња. Организацијата е финансирана единствено од донации и е управувана само од волонтери. Во минатото, кога е започната оваа организација, била една од првите „не еутаназирај“ асоцијации за животни во државата, бидејќи во Литванија не постоело згрижување за животните и државните засолништа ги аутаназирале повеќе од 90% од животните, без никаква надеж за посвојување. Организацијата е основана од љубители на животните, кои започнале да згрижуваат бездомни животни во нивните домови и пробувале да ги промовираат за посвојување. Во 2008, „LESĖ“ отвори свое засолниште за животни и има добредојдено повеќе од 1500 миленици оттогаш.
Организацијата „LESĖ“ има добро познати програми за стерилизација: пионер е во програмата „Залови- Стерилизирај- Врати“ за мачки скитници и за брзо време стана пример за сите други засолништа за животни и организации за благосостојба во државата. Исто така, има овозможено средства за стерилизација на животните кои ги чуваат луѓе со ниски примања, во градот Вилниус. Од почетокот, повеќе од 2100 животни биле стерилизирани, што значително ја подобрило ситуацијата со милениците скитници во Литванија.
Целите на „LESĖ“ се:
Намалување на бројот на напуштени животни;
Наоѓање сопственици за бездомните животни;
Промовирање и подигање свест за проблемите во општеството кај населението и спречување на насилство врз животните;
Развивање на засолниште за животни според стандардите на ЕУ и креирање на нов систем за спасување на животните.
Организацијата е на пат да ги оствари претходно споменатите цели. Меѓутоа, како добротворна организација, ќе оди напред само ако луѓето им пружат помош. Ако имате желба да помогнете на засолништето во нивната цел, купете некој од продуктите кои им требаат, а можете да ги најдете подолу на страната, или помогнете им финансиски.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

r****[email protected]
2

Конзервирана храна за мачиња

Конзервирана храна за мачки

Песок за тоалет за мачки

G****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Large Package 10kg+14l

10 kg dry food for cats with chicken, tuna or salmon + 14 L of 100% natural clumping cat litter made from maize with very efficient odour binding and a lavender scent. 99% dust-free, economical and fast clumping

50,00€

Small Package 400g+6*70g+1pc

400 g dry food rich in salmon and chicken + 6 cans of natural wet food for adult cats with at least 70% fresh meat and fish in food quality, high nutrient profile, without gluten and artificial additives, many tasty flavors + one mouse toy

10,00€

Medium Package 2kg+5kg+12*70g

2 kg dry food with chicken, tuna or salmon + 5 kg clumping cat litter + 12 cans of a natural wet food for all adult cat (chicken, tuna, salmon)

25,00€

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€