logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

Virumaa засолништето

flag

Virumaa

Virumaa засолништето

flag

Естонија, Virumaa

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Virumaa засолништето за животни е едно од седумте засолништа, кои ја формираат НВО Animal Shelters, се наоѓа во северниот дел на Естонија. Засолнуваме околу 400 миленици годишно, главно мачки и кучиња.

Напорно работи секој ден за да обезбеди најдобра можна грижа за оние кои се во засолништето. Миленици, кои доаѓаат од улиците, често се заразени со болести и имаат потреба од ветеринарна грижа. Исто така имаат потреба од третман против паразити, вакцини и на секако квалитетна храна за да закрепнат. Со помшта од донатори, секој возрасен миленик се стерилизира пред да се вдоми.

Бидејќи има многу поголем број на миленици отколку достапни домови за вдомување, засолништето води кампања за кастрирање на милениците и спроведува едукативни семинари, во училиштата и локалните весници.

Секое милениче мора да има дом, и ние како засолниште сме многу горди што луѓето, не само од регионот туку и од други места во земјата дури некогаш и од други земји, доаѓаат да посвојат миленик токму од ова засолниште. Процесот на посвојување дава гаранција дека повторно ќе го вдоми миленикот доколку нешто им се случи на сопствениците и нивните услови за живеење повеќе не дозволуваат чување на миленици. Ова е токму поради токму поради тоа што засолништето се грижи за животните, и сме многу благодарни за било каква помош!

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Биоразградлив тоалет за мачки

Конзервирана храна за мачки

Сува храна за мачиња

i****[email protected]
2

Сува храна за мачиња

Биоразградлив тоалет за мачки

i****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Биоразградлив тоалет за мачки (10л)

Made from 100% natural wood the litter is biodegradable, making it friendly on the environment and can be put in any suitable compost bin after all faeces have been removed.

7,80€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Конзервирана храна за мачиња (0,42kg)

Natural, grain-free complete food for kittens. This tasty wet food is made from 72% meat and enriched with vegetables and fine herbs. It is packed with essential proteins, vitamins and taurine.

4,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€