logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

"Tierra de Animales" засолниште

flag

"Tierra de Animales" засолниште

flag

Мексико,

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Tierra de Animales е граѓанска непрофитна асоцијација, посветена на спасување, рехабилитација, стерилизација и вдомување на животни. Најчесто се грижат за кучиња и мачки во засолништето, но исто така спасуваат и фармски животни како што се свињи, крави, бикови, коњи, кози, овци, желки, зајци, па дури и диви животни како опосуми и змии. Фармските животни не се за вдомување, а дивите животни се враќаат назад во нивното природно живеалиште откако ќе бидат спасени и згрижени.

Засолништето се наоѓа на 3 акри земјиште во периферијата на градот Канкун во Мексико и беше основано во 2011 година. Tierra de Animales не добива никаква помош од владата и преживува само од помошта и донациите од луѓето. Засолништето е дом на повеќе од 400 животни. Работниците во засолништето и волонтерите, редовно организираат настани за собирање средства за бенефит на засолништето, бидејќи нивните ресурси се многу лимитирани, а потребите постојано растат.

Освен од засолништата од локалната област, кои го посетуваат засолништето секоја недела за да помогнат со различни обврски, доаѓаат волонтери и посетители од целиот свет за да помогнат на Tierra de Animales, кога имаат можност. Секое спасено животно се стерилизира и кастрира, кое, според самото засолниште е “витално за спречување на циклусот на животни бездомници и нивно страдање”. Бидејќи поголемиот дел од засолништето го населуваат кучиња, засолништето им овозможува на љубителите на животни од САД и Канада да си вдомат миленик. Тоа е многу важно, бидејќи не сите засолништа го овозможуваат тоа.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Сува храна за кучиња

Сува храна за кученца

Конзервирана храна за кучиња

b****[email protected]
2

Сува храна за кучиња

m****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€