logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

Засолниште за мачки "Stari Maček"

flag

Voloder

Останати камери во засолништето

cameras
cameras
cameras

Засолниште за мачки "Stari Maček"

flag

Хрватска, Voloder

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

“Stari Maček” (Стара Мачка) е единствениот хрватски стационар за напуштени и стари мачки. Седиштето на овој стационар е во „Националниот Парк на Природата“ во близина на главниот град на Хрватска, Загреб. Оваа организација својот конечен дом го пронајде во 2008 година, додека претходниот стационар беше мал стан во самиот град.

Главната причина зошто овој стационар е толку уникатен може да се забележи преку неговото име. Просечната возраст на мачките во ова засолниште е 7 години. Колку е постара мачката, толку се помали шансите да најде нов дом, па затоа работата на ова засолниште е бесценета. Во моментот, има околу 130 мачки кои тука живеат, како во куќата, така и во малата градина која ја окружува.
Толку невообичаено засолниште секогаш наидува на голем број на проблеми. Доколку се занемарат немањето на помош и поддршка од страна на владата и авторитетните институции, треба да се знае дека локализацијата на засолништето е значително оддалечено од вообичаените транзитни рути, а за време на зимскиот период може да се стигне до него единствено со помош на трактори и машини за чистење на снег. Тоа го прави пристапот на волонтерите и доставувачите на храна тежок до самата локација.

И покрај сите тие околности, главниот раководител на засолништето (Лилјана Хорват – Комерички, со помош на нејзиниот сопруг Јосип), како и волонтерите во оваа организација, работат напорно за да ги остварат нивните долгорочни цели. Како и повеќето љубители на животните, тие се со полно срце, амбициозни и вредно работат. Нивните напори и нивниот труд се насочени кон обезбедување на сигурен дом за мачките кои никогаш и не имале дом, односно биле напуштени од нивните првични сопственици. Најпотентната нивна цел е креирање на заедничко место за дружење и живеење на сите ентузијасти кои се залагаат за правата на животните, со цел да меѓусебно се координираат и да си помагаат во спасување на бездомните животни.

Мора да се напомене дека ова засолниште има потреба од волонтери и луѓе со добра волја, кои во секој момент се спремни да допринесат со донација во форма на храна за животните. Со доволно помош, ова засолниште може да ги оствари и најамбициозните цели кон кои се стреми.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за мачки

N****[email protected]
2

Сува храна за мачки

N****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Песок за тоалет за мачки (14л)

100% natural cat litter with plant-based hygiene pearls that act as a natural odour blocker. Forms extra compact clumps, traps bad odours and bacteria, and absorbs up to 80% its own volume in liquid.

13,39€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€

Конзервирана храна за мачки (1,2kg)

Canned food with high-quality and natural ingredients, with at least 70% meat and free from preservatives and additives. Available in a variety o

5,99€

Сува храна за мачки (2kg)

Highly digestible dry food, rich in tasty turkey and rice. The selected protein sources help food intolerance and omega 6 fatty acids support healthy skin and fur.

11,50€