logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

ЗАСОЛНИШТЕ "Uitsig"

flag

Cape Town

Останати камери во засолништето

cameras

ЗАСОЛНИШТЕ "Uitsig"

flag

Јужна Африка, Cape Town

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

„Uitsig“ Центарот за спасување на животните е организација за спасување на миленици која е оформена во 2009 година, близу градот Мелкобстранд во Јужна Африка. Центарот е во моментов дом на повеќе од 600 домашни животни како на пример кучиња, мачки, коњи, свињи, зајци, различни птици и дури и една коза. Голем број од овие животни се спасени од најсиромашните заедници и сиромашните региони на државата, каде секојдневно се случува запоставување и малтретирање на животните. Центарот за спасување на животните „Uitsig“ работи напорно да обезбеди безбедно место и да им помогне на животните да пронајдат нов, постојан дом. Покрај секојдневното спасување, грижа и рехабилитација, работниците од засолништето се стремат да се обратат кон проблемот со бездомните миленици на повисок степен, со едукација и програми за стерилизација кои се водени од самиот центар или во соработка со други организации за благосостојба. Центарот ги дели истите цели со овие организации, да се намали бројот на несакани домашни животни во областа и да се охрабри волонтирањето, како и да се едуцира за соодветната грижа, важноста на стерилизацијата и хуманиот третман на животните. Центарот за спасување на животните „Uitsig“ неодамна се пресели на нова фарма и моментално е во процесот на реновирање на центарот. За жал, поради недоволно средства, засолништето треба да изгради уште 90% од просториите за животните. Засолништето не добива средства за помош од државата и потполно се потпира на собирање средства и помош од јавноста.

Неодамнешно купување

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€