logo
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online
PetSmart
Feed-pets-in-shelters-online

Фондација “Мои хвостики” Приватно Засолниште

flag

Краснодар

Фондација “Мои хвостики” Приватно Засолниште

flag

Русија, Краснодар

Помогнете го проектот Animalslife.NET

Изберете го износот на еднократна исплата или се претплатите:

секој месец

еднаш

€1

€5

€10

€20

€25

€50

€100

amazon

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

aliexpress

Помогнете им на животните

Купувајте со нас

Приватното засолниште „Мои Хвостики“ е лоцирано во селото Васјуринскаја,
во регионот Краснодар. Основано е во 2007 година. Во моментот се грижи за 83 миленичиња: 45 кучиња и 38 мачки. Сите од овие животни се различни: различни по возраст, различни по големина и раса и имаат различна судбина. Некои од животните во засолништето се хендикепирани. Истите имаат потреба од доживотна нега која засолништето им ја овозможува. Останатите сеуште се надеваат на наоѓање на перманентен дом. Ова организација е категорично против евтаназирањето на животните.
За сега „Хвостики“ не е во можност квалитетно да ја опреми својата територија – кучињата живеат во кабини на отворено, додека мачките живеат во куќата на хостесата на засолништето. Организацијата се стреми за прилагодување на пренос во живо со слика за привлекување на луѓе од сите страни на светот, кои ќе дадат свој допринос за помагање на засолништето и неговите згриженици.
Хостесата на оваа организација е единствената личност која се грижи за животните. Таа го чисти просторот, ги одржува работите во совршен ред, ги храни и социјализира миленичињата! Волонтерското движење од Краснодар „Шанса за Живот“  во голема мера го поддржува засолништето. Тоа се волонтери без кои нормалното функционирање на засолништето би било оневозможено. Волонтерите на „Шанса за Живот“ се спремни и сакаат да ги подобрат условите во „Мои Хвостики“, а потоа и во останатите засолништа во регионот Краснодар. „Шанса за Живот“ обезбедува помош при стерилизирање и кастрирање на животните, обезбедување на потребните продукти за миленичињата и , како најважно, наоѓање на постојан дом за нив!
Организацијата „Мои Хвостики“ има за цел да го достигне нивото на европските засолништа и стационари за животни, како и да го подобри квалитетот на живот за своите згриженици. Сите животни се стерилизираат, го добиваат основниот медицински третман и потоа започнува барањето на нов дом и семејство, што е можно поскоро.
Од првиот ден кога организацијата започнува со работа, па до денес засолништето се погрижило да вдоми повеќе од 1000 кучиња и мачки. На засолништето му е константно потребна помошта од волонтери за шетање и стерилизирање на животните, како и за наоѓање на нов дом за истите.
Засолништето има постојана зависност од донации од луѓето волни да помогнат. Сите средства кои влегуваат во организацијата грижливо и уредно се распоредуваат. Обезбеден е видео и фото материјал.

Неодамнешно купување

Product Е-маил
1

Конзервирана храна за кучиња

Конзервирана храна за мачиња

m****[email protected]
2

Конзервирана храна за кучиња

m****[email protected]

Производи кои му се неопходни на засолништето

Сува храна за кучиња (10kg)

Dog food for adult dogs highly nutritious salmon and rice for a healthy diet, with beneficial vitamins and minerals

39,99€

Сува храна за кученца (15 kg)

Dry food for puppies. Made with 70% meat, fish and other fresh ingredients. Natural nutrients aid healthy development. Wheat & gluten-free.

39,00€

Конзервирана храна за кучиња (4,8kg)

Premium quality wet dog food which provides natural, additive-free nutrition for your dog; naturally rich in protein and nutrients, preserved in the tasty cooking stock, easy to digest.

11,70€

Конзервирана храна за мачки (2,4kg)

Natural wet cat food with a minimum 70% meat and fish content. It is gluten-free and full of nutrients, containing no artificial additives & available in a range of delicious, mouth-watering flavours.

9,99€

Сува храна за мачки (10kg)

Dry food specially designed for fussy or sensitive cats, rich in salmon and with easily digestible ingredients. It has an optimum calcium-phosphorus content for prophylaxis against urinary stones.

37,99€